Skogskompisar

Första träff för nya skogskompisar

I går var det dags för eleverna i grupp 8 att träffa sina skogskompisar för första gång. Det var många nyfikna och förväntningsfulla barn som kom till Fjällbo Ängar denna morgon. En perfekt start på det nya skogskompisaråret!

Vi delade in barnen i smågrupper och alla fick tid att hälsa på varandra. Sen var det dags att starta: skogskompisarna skulle på skattjakt!

För att klura ut var skatten var gömt fick barnen leta pusselbitar i skogen. Alla bitar tillsammans visade sedan en bild på den plats där skatten var gömd. I skattlådan hittade barnen 3 ledtråder som hjälpte dem att komma fram till olika svenska skogsdjur. Själva skatten var att varje grupp fick just det skogdjuret som gosedjur! Barnen blev mycket glada över sina nya små skogskompisar. I fortsättningen kommer vargen Elvira, grävlingen Gustav, rådjuren Jojo, björnen Kimmi, igelkotten Leo, ugglan Ugglis, räven Rävis och älgen Ivar följa med på alla skogsdagar.

Dagen avslutades med lek i snön innan deg var dags att ta sig tillbaka till skolorna igen.

Tack för denna gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *