Skogskompisar

Höstens första skogsdag!

Skogskompisarna är tillbaka efter sommarpausen. På måndag 24/9 var det dags för höstens första skogsdag.

På morgonen väntade 8 små skogsdjur förväntningsfull på att skogskompisarna i grupp 6 skulle komma till Fjällbo Ängar. Det blev en fin dag i höstsolen med roliga aktiviteter och lek.

ABC-duken:

En duk med alfabetens alla bokstäver placeras på marken. Uppgiften är att så snabbt som möjligt samla in naturföremål och placera dem på ABC-duken efter föremåls begynnelsebokstav. Det gäller att lägga ett föremål per bokstav och försöka fylla så stor del av duken som möjligt.

Barnen var mycket påhittiga. Se om ni klarar att gissa vilka föremål barnen valde.

 

Röra-känna-gissa-lådan:

Olika naturföremål läggs i lådor, en i varje. Lådorna har ett hål i sidan så att barnen kan sticka ner en hand och känna på föremålen. De får bara känna, inte titta! Det kan vara en sten, ett bland, ett ekollon osv…

Sedan ska barnen gå ut i skogen och försöka hitta ett likadant föremål som de känt i lådan.

 

 

 

”Koll-på-kotten”:

Här får barnen lära sig om olika träd. Framför barnen ligger 5 bilder på olika trädblad och barr. Trädens namn står också på bilden.  I en låda bredvid ligger en grankotte, tallkotte, ekollon, kastanj och lönnäsor. Tillsammans ska barnen sedan försöka att lägga rätt kotte/frukt på rätt trädbild. På bildens baksida kunde barnen hitta rätt svar.

 

Efter en välförtjänt fruktpaus byggde barnen bon till sina gosedjur – av pinnar, blad och annat som finns i naturen. Tack vare stormen förre helg fanns det mycket bra byggmaterial att hitta på marken. Varje grupp fick bestämma het fritt hur de ville bygga bon. Titta vilka fina bon skogsdjuren fick (klicka på bilden för att få en större bild):

 

Tack för en härlig skogsdag. Vi ses snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *