Skogskompisar

Gårdsbesök i strålande vårsol!

Ännu en grupp som fick besöka Kättilsröds 4H-Gård, men den här gången i strålande solsken. Det perfekta utflyktsvädret!

Den 4 maj var det eleverna i grupp 1 som fick hälsa på 4H-gården. Vi blev mött av Tina, vår trevliga guide, som tog med oss på en visning av gårdens alla djur.

Vi hälsade på grisarna först. För att grisarna inte skulle springa i väg (grisar kan i bland vara rädda och blyga) matade Tina djuren med lite goda saker. Grisarna stannade och barnen fick klappa dem. Grisens hår känns lite hård och sträv men bakom ören är de jättemjuka…

 

Nästa stopp var hos mina (och säkert många barns) favoritdjur på gården: getterna! Vi hade riktigt roligt speciellt tillsammans med de söta killingar.

Killingarna älskar att hoppa och det spelar ingen roll om det er en sten eller ett tråd eller någons rygg – killingarna hoppar på allt och alla. Jätteroligt!

Nästan alla barn ville få en killing på ryggen.

 

När vi kom till fåren såg vi först inga djur alls, det var som om dom gömde sig. Tina bad oss att ropa på fåren och så kom dom plötsligen springande emot oss. Jätteroligt! Lammen var lite för rädda att klappas men några av de stora fåren kunde man klappa.

Sist fick vi hälsa på kaninerna. Tina och jag fick kämpa lite för att fånga kaninerna – de är ganska snabba… vi fick tag i tre kaniner som vi vuxna fick hålla och sen fick barnen komma och klappa.  Kaninens päls är mycket mjukt och fluffigt.

Till lunch serverades grillad korv i bröd vilket uppskattades av barnen. Det smakade extra gott med tanke på att vi fick äta korven ute i solsken!

 

Innan det var dags att åka hem fick även eleverna i grupp 1 åka med traktor och vagn. Det var riktigt roligt.

I bussen på vägen hem var det många glada och lite trötta barn. Tack för denna gång! Vi ses snart igen! /Siri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *