Skogskompisar

Två tappra skogskompisar trotsade aprilvädret!

Vårpromenaden med grupp 3 den 25 april var inte riktig så vårlig som vi hade hoppats på. Aprilvädret visade sig från sin värsta (eller bästa?) sida: snö, hagel, regn och sol byte om varandra.

Två tappra skogskompisar och deras mammor trotsade aprilvädret och blev med på promenaden och trots att det var lite blåsig och kalt i vissa stunder så hade vi riktigt roligt.

Det finns mycket spännande att upptäcka och utforska i naturen såhär på året. Med oss hade vi Anna från Studiefrämjandet som kunde svara på alla våra frågor.

Här tittar vi lite närmar på grodägg som vi hittade på vägen.

Vi försökte loka fram myrorna ur sin myrstack med hjälp av sockerbitar men det var nog lite för kalt ute, för sockerbitarna var inte så populära som vi hade förväntad oss.

När det var dags att fika hade vi tur att det blev fint väder och uppehåll. Det var extra gott med en ostmacka och en varm kopp te efter att varit ute i aprilvädret i en timma.

Allt i allt blev det en lyckad promenad. Och efter några timmar ute var det extra skönt att komma hem och sätta sig i soffan med en varm kopp te.

Tack för denna gång! Siri

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *