Skogskompisar

Det är faktiskt roligt att mocka i stallet! – Grupp 2 hjälpte till på 4H-gården

Vädret på morgonen den 24 april var inte bra så som vi hade hoppats på. Det var grått och trist och regnade fruktansvärd – och vi skulle på väg på dagsutflykt till Kättilsröds 4H-gård… I bussen på väg till gården var det nog inte bara jag som var lite bekymrad över hur roligt det skulle bli att stå i regnet på en bondgård hela dag.

Men personalen på 4H-gården räddade dagen! Dom ordnade så att vi kunde var inomhus och äta vår lunch i stället för att stå ute i regnet och försöka grilla korv.

Nu när vi viste att vi inte behövde vara ute hela dagen så kändes regnet inte lika farlig längre. Vi träffade vår guide Martina och började dagen med att hälsa på getterna. Och också denna gång var de söta killingar som är så nyfikna och roliga som var barnens favorit. Dom hoppade runt och gladde sig över besöket och hoppade på flera barns ryggar.

När vi hade gosad med killingarna och getterna tillräckliga nog började vi ändå känna av regnet. För att komma undan regnet tog Martina med oss in i stallarna där barnen fick hjälpa till med att mocka i hästboxarna och hönshuset.

I början var det flera som tyckte att det lät lite äckligt men när de fick testa så tyckte de flesta att det var roligt. Riktigt kul faktiskt!

När stall var rena och fina var det äntligen dags för lunch. På menyn stod stekta korv i bröd och extragott var det efter att alla hade jobbat så hård.

Och efter lunchen kom faktiskt solen fram! Otroligt skönt och perfekt timad, för nu var det dags för barnen att åka med traktor och vagn. För många av barnen var det nog höjdpunkten på hela dagen.

Nu när solen sken kom även grisarna fram ur sina grishus. Det var roligt att kunna hälsa på den också.

På bussen hem satt det många nöjda och glada barn – även om kläderna kanske var lite blöta fortfarande.

Tack för denna gång! Jag hade jätteroligt! /Siri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *