Skogskompisar

Skogskompisarna hälsade på djuren

Torsdag den 20 april åkte 42 nyfikna skogskompisar på utflykt till Kättilsröds 4H-gård. På gården blev vi hälsade av vår guide Sanna som tog oss med på en visning på gården. Hon berättade lite om gården och hur barnen skulle bete sig kring djuren. En viktig regel var att man inte skulle vara för högljudd och skrika – det skrämmer djuren.

Vi började hos grisarna och fick hälsa på 3 trevliga men lite blyga hängbuksvin. Vi lärde oss att grisar är mycket intelligenta djur, smartare än hundar. Dom kan även lära sig tricks som att sitta. I tillägg är dom renliga som aldrig bajsar där dom sover eller äter.

 

Hos getterna blev det mycket aktivitet!

Getter är mycket nyfikna och aktiva djur som gillar att hoppa och leka. Några av killingar hoppade även på elevernas ryggar! Gulligast var nog dom minsta av killingarna som bara var ca. en vecka gammal.

 

Nästa stopp var hos fåren. Här var det inte lika lätt att komma i närkontakt med djuren eftersom fåren är lite räddare och försiktigt. Det var ändå roligt att se alla de söta små lammen.

 

Till slut fick vi titta på kaninerna. Sanna hämtade ut en kanin ur kaninstallet och dom barnen som ville kunde klappa den.

Nu började barnen så småningom bli lite hungriga. Som tur var hade personalen på gården fixat en brasa på grillplatsen så att vi kunde grilla korven som vi hade tagit med oss. En riktig trevlig lunch blev det!

 

Innan det var dags att avsluta vårt besök på gården fick barnen åka med traktor och vagn. Och det tyckte många var jättekul. Vi körde en sväng genom skogen och efter ca. 5 minuter var turen slut… och nästa grupp barn fick åka.

På bussen hem satt sen 42 glada och nöjda barn efter en härlig dag på gården.

Tack för denna gång. /Siri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *