Skogskompisar

Påskägg och Geocaching – en perfekt match

På eftermiddagen den 19 april fick skogskompisarna i grupp 1 vara med på en speciell påskäggsjakt: med hjälp av GPS-koordinatorer och en mobilapp fick de leta efter äggen i skogen.

Totalt var det 14 stycken som kom och vi delade oss i 4 mindre lag. Koordinatorerna på platsen där äggen var gömda fick varje lag av mig. Dessa koordinatorer registreras i appen och sen fick laget följa efter den röda pilen på mobilen som visade vägen. GPSen är aldrig helt korrekt så när man börjar närma sig platsen får man börja leta efter ägget, eller ”cachen” som det heter i geocach-världen. De kunde vara gömda under en sten, bakom en trädstubbe eller hänga i ett träd eller buske. Så man fick verkligen leta väl för att hitta alla ägg.

Vi höll på i ca en timme och när alla påskägg var hittade avslutade vi med fika på en solig plats vid Bergsjön. Även om det var lite kylig så var det härligt att äta ute i solsken. Innan vi gick hem fick alla ta med sig några chokladägg som jag  självklart hade tagit med mig. Vad är en påskäggsjakt utan chokladägg?

Tyvärr hade vi så roligt att jag helt glömde att fota under turen, så den här gången har jag inga bilder att lägga ut.

Tack till alla som kom och ville vara med och testa geocaching. Verkligen jättetrevlig! /Siri

 

Om du är nyfiken på vad geo-caching är så kommer här lite info:

Vad är geocaching?
Geocaching är en form av skattjakt med GPS. Med hjälp av GPS/app i Smartphonen beger du dig ut i skog och stad för att leta efter stora och små burkar (cacher) som någon annan geocachare har gömt, oftast på vackra och intressanta platser.
Geocaching är ett världsomspännande nätverk, vilket innebär att du t ex kan hitta cacher på Antarktis, i New York, Visby eller varför inte i Bergsjön, de finns med andra ord mer eller mindre överallt.

Vad behöver du för att geocacha?
• Du behöver bli medlem på www.geocaching.com. Ett gratismedlemsskap räcker fint för att komma igång.
• Du behöver ha en smartphone och ett abonnemang med datortrafik för att kunna se kartbilder. Det är bra att ha fulladdat batteri eftersom gps-funktionen i de flesta mobiler är ganska krävande.
• Slutligen behöver du en app för geocaching i din mobil. Vi använde appen ”Geocaching” av Groundspeak Inc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *