Skogskompisar

Naturdetektiver utforskar naturen – Grupp 2 på utflykt till Botaniska trädgården

Förra veckan var det dags för grupp 2 att åka på utflykt på Botaniska trädgården. Det blev en spännande dag där barnen fick undersöka och studera växterna i sin vintervila och fundera över hur växterna klarar av de kalla vintermånaderna.

Vi samlades vid Botaniska trädgårdens fina nya skollokal Roten där Helen och hennes trevliga kollega hälsade oss välkommen.

Innan vi började vår promenad på Botaniska trädgården fick alla barn var sitt förstörningsglas som de skulle använda för att utforska naturen. För en nyfiken ”naturdetektiv” finns det mycket att upptäcka och undersöka: växter, träd, sten… hur ser de ut när man kommer riktigt nära?

Många blev överraskad över hur vackert allt blir när man ser på det 10 gånger större genom en lupp!

Det är vinter i slutet av februari och de flesta växterna är fortfarande i sina vinterdräkter… men vi kunde ändå hitta några vårtecken: de första snöklockorna har börjat blomma!

Det kändes bra. Den långa, kalla vintern är snart över, det är inte allt för länge kvar till våren kommer… med blommor och värme.

En del av lektionen föregick även inomhus i Rotens ljusa och fina klassrum. Här fick barnen titta närma på och lära sig om olika knoppar och växter.

Mot slutet fanns det även lite tid kvar att utforska växthuset lite. Det var nog många som tyckte det var skönt att få gå in i det varma växthuset efter att ha varit ute i vinterkylan så länge… Barnen fick beundra alla de fina exotiska blommor och växter och kolla på fiskarna, sen var det dags att ta bussen tillbaka till skolorna.

Tack för denna gång! Vi ses snart igen. /Siri

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *