Skogskompisar

Välkommen till nya skogskompisar! – Grupp 3 träffades på Fjällbo Ängar

Det känns väldigt roligt att kunna berätta om att Skogskompisarna har fått en ny grupp!

23 februari träffades klass 2B på Gärdsmosseskolan och klass 1-2C på Utbynässkolan för första gång. Barnen i dessa två klasser är nu skogskompisar och ska träffas flera gånger under våren 2017. Välkommen!

På vårt första möte genomförde vi en skattjakt på Fjällbo Ängar! Som tur är hade vi fint väder… då var det extra kul att kunna leka ute med nya vänner!

Vi började dagen med några lekar och uppvärmningsövningar – även om vädret var bra så var det ändå lite kalt. Barnen fick själva komma med förslag på lek, bl.a. lekte vi Pepparkaksgubbe, vilket var roligt.

Skattjakten delades upp i olika moment: Det började med att barnen fick guldstenar från bergatrollet. Med hjälp av pinnar (som barnen hjälpte samla ihop) markerade vi ett område som var bergatrollets rike. Inom detta området sprides guldstenarna ut på marken. Skogskompisarna fick springa in i ringen i par och ta en sten varje samtidigt som Bergatrollet (dvs. jag) försökte bevaka skatten och ta skogskompisarna.

 

 

När alla barn hade fått tag på en av guldstenarna var det dags att bilda mindre lag.

Varje lag placerade guldstenarna i en liten skattkista som skulle gömmas i skogen.

Det fanns många bra ställen att gömma skatterna, för exempel under sten eller bakom ett stort träd.

Barnen fick sedan i uppgift att rita en skattkarta. Alla lag samarbetade mycket bra och resultatet blev många fina, färgglada kartor.

 

De färdiga kartorna samlades in och varje lag fick en nys karta som ett annat lag hade ritat. Nu fick barnen leta upp skatten med hjälp av karten. De som fick en riktig bra karta hittade skattkistan väldigt snabbt. Andra fick leta lite längre… men alla hittade sina skatter till slut!

För vi hade märkt det hade 2 timmar gått och det var dags för klasserna att gå tillbaka till var sin skola. Innan skogskompisarna sa hejdå till varandra fick barnen byta in sina guldstenar mot en liten klubba och godisbit.

 

Stort tack för denna fina dag! Det var kul att träffa er, mina nya skogskompisar. Jag hade riktig roligt tillsammans med er och jag hoppas det hade ni med. Vi ses snart igen. Jag ser fram emot nästa gång redan.

Ha det så bra så länge. /Siri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *