Skogskompisar

Utflykt till Botaniska trädgården: vinterfåglar och exotiska växter

I början av februari åkte grupp 1 på utflykt till Botaniska trädgården i Göteborg. Det blev en rolig dag där barnen fick se båda vackra växter samt skåda fåglar på en promenad genom Botaniska trädgården.

När vi kan till Botaniska trädgården fick vi dela gruppen i två. Ena gruppen fick vara med Helen som jobbar på Botaniska för att kolla på fåglar medan den andra gruppen fick utforska växthuset. Sen byte grupperna.

Ska man skåda fåglar så behöver man en kikare såklart – man vill ju se fåglarna på riktigt nära håll! Därför fick alla barn som gick ute med Helen var sin kikare.

Promenaden kunde börja!

Vi gick förbi olika matningsstationer där det fanns många hungriga fåglar, både små och stora. Vid varje station stannade vi ett tag, så tysta som möjligt, och kollade vilka fåglar som fanns där.

Vi såg bl.a. blåmes, sidensvans, talgoxe och hörde hackspetten trumma i trädarna. I tillägg såg vi flera ekorrar och även en råtta kom springande förbi…Inne i växthuset var det skönt och varmt, man fick ta av sig sina ytterkläder. Här fanns det mycket att upptäcka, inte bara exotiska växter och vackra blommor.

Det fanns även fiskar, riktigt stora var dom.

I en specialutställning om lakrits kunde man smaka på lakritspulver och salmiak. Alla som ville fick smaka, men det var inte många som gillade lakritssmaken, den var mycket stark.

Vi vill passa på och tacka Helen för den fina dagen vi hade på Botaniska trädgården. Vi hade riktigt kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *