Skogskompisar

Skogskompisarna är tillbaka

Hej, hoppas alla har haft en skön jul och ett gott nytt år!

Efter lite semesteruppehåll på bloggen är det nu dags att fortsätta skogskompisarnas äventyr:

På måndag 23 januari hade barnen i grupp 2 sin första träff i 2017 där Backegårdskolan besökte eleverna på Utbynässkolan. Barnen från Backegårdsskolan var mycket spända inför besöket på ”slottet” och blev extra glada när de fick se de alla färgglada välkomstskyltar som eleverna på Utbynässkolan hade ritat. Titta här så fina de blev:

 

Som förra gången började skolbesöket med att klasserna hälsade på varandra i klassrummet. Det var många som blev glada över att se sina skogskompisar efter så många veckor. Sedan var det dags för kompispromenad genom skolan och skolgården.

 

Efteråt samlades alla utanför skolgården för nu skulle det göras en organisationstävling. Barnen delades in i lag på 4. Första uppgift var förstås att hitta på ett kul lagnamn. Lagarna fick lite tid på sig att läsa igenom alla uppgifter som skulle göras och när Belinda blåste i visselpipan började tävlingen.

Barnen fick 20–25 minuter att svara på frågor och lösa olika uppgifter: bl.a. samla kastanjer, hitta kottar, sjunga en sång tillsammans och räkna ut hur många syskon de har tillsammans. Den kanske klurigaste uppgiften var att hela laget skulle stå med bara 6 fötter och 1 hand på marken. För att kunna lösa detta fick varje lag testa, diskutera och samarbeta.

25 minuter går fort när man har roligt – plötsligen var tävlingen slut. Inte mycket tid men lagarna hade ändå hunnit lösa det mesta. Jag blev riktigt imponerad!

Det var ganska kallt ute så barnen var extra glada över att det fanns varm choklad och Mariekex inne på klassrummet. Medan barnen fikade och hade mysigt tillsammans fick jag räkna ihop poängen. Bästa laget fick hela 74 poäng! Bra jobbat!

Allt i allt blev det en lyckad dag och en bra start på det nya året! Jag ser fram emot många roliga skogsträff fram till sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *