Skogskompisar

En strålande vinterdag på Utbynässkolan

Grupp 1 hade i förra veckan, 15 december, sitt sista möte i 2016. Den här gången var det eleverna från Backegårdskolan som fick komma på besök och hälsa på sina skogskompisar på Utbynässkolan. Det blev en fin dag med strålande sol och rolig aktivitet!

Dagen började som förra gången med en kompispromenad. Utbynäseleverna fick visa runt sina gäster i ”slottet” som barnen kallar skolan. Utbynässkolan har sina lokaler i Kvibergs kaserner som verkligen är ett storslagen bygg.

 

Sen var det dags för lagen att tävla i en organisationstävling. Alla lag fick en lista med en rad aktiviteter som skulle lösas: bland annat skulle barnen hitta kastanjer och kottar, svara på kluriga frågor och genomföra speciella uppdrag som att sjunga en sång eller räkna till 5 på engelska tillsammans.

 

De fick även gissa vilken skostorlek jag har… och det var inte lätt!

När man har varit ute och lekt i vinterkylan ett tag är det extra gott att komma in i värman och dricka en kopp varm choklad. Barnen från Utbynässkolan hade dekorerat pepparkakor och det blev en riktig mysig fika inne på klassrummet.

Medan eleverna fick mysa och prata tillsammans, fick jag sitta på golvet och räkan ihop poängarna. Bästa laget vann med 74 poäng men oavsett poäng så tycker jag att ni alla gjorde ett strålande insats! Jättebra jobbat allihop!

Tack för denna gång och tack för i år! Det har varit jätteroligt att få lära känna er och jag ser verkligen fram emot nya äventyr tillsammans med er i 2017!

God Jul och Gott Nytt År!

 

 

Till slut kommer några kommentaren från eleverna på Backegårdsskolan:

”Jag tyckte att det var roligt att vi fick hälsa på i ”slottet”. Carina visade oss fossiler som fanns i trappan.” Magferet

”Det som var svårast var att hitta kottarna och att samarbeta.” Lina

”Det var som ett roligt äventyr! Barnen från Utbynässkolan var snälla – som vänner!” Djogani

”Vi gjorde kokosbollar och bjöd dem. De hade dekorerat pepparkakor med rosa kristyr.” Dirok

”Jättekul att svara på frågorna och kul att få sjunga en sång.” Zaynab

”Jag har en ny kompis. Han heter Emil. Han är jättesnäll!” Islam

”Vi fick två nya kompisar som hette Sanna och Ines.” Zahraa och Nora

”Min nya kompis var pigg och glad. Hon hjälpte till att visa runt. Hon var jättesnäll.” Lina

”Jag tycker det var roligt att vi nästan alltid är ute när vi träffas.” Dima

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *