Skogskompisar

En vacker höstdag vid Bergsjön – Grupp 2 går tipspromenad i skogen

 

 

 

 

Grupp2 mötes för andra gång den 5 december.

Det var en vacker höstdag – lite sol och inte för kalt – och alla verkade uppskatta att vara ute i naturen med sina skogskompisar!

 

Denna gång var eleverna från Utbynässkolan på besök hos Backegårdskolan. Dagen började med en mysig samling i 3Es klassrum, där alla fick ett lite pepparkakshjärta innan vi delade upp eleverna i små grupper. Eleverna i Grupp 2 skriver brev till varandra mellan varje möte och därför hade alla lyst att gå kompispromenaden på skolgården med sin respektive brevvän.

När eleverna från Backegårdskolan hade visat skolan till sina skogskompisar samlades vi och gick tillsammans till Bergsjön, där eleverna skulle få gå en tipspromenad genom skogen med frågor om bl.a. djur, naturen och allemansrätten.

wp_20161205_09_56_13_proUtöver frågorna var det mycket annat spännande att upptäcka i naturen. Vintern är nära och vattnet i Bergsjön var faktiskt täckt av is. När barnen kastade små sten på vattnet hoppade sten bara på isen. En elev kastade en större gren på isen i hopp om att isen skulle bryta men isen var för tjock. I stället blev grenen liggande på isen.

wp_20161205_10_11_17_pro

När alla hade gått färdig tipspromenaden och svarat på de 10 frågorna gick vi tillbaka till skolan och avslutade med att se på svaren. De flesta hade svarat rätt på nästan alla frågor, det var kul att se! Bra jobbat!

Det här var sista mötet för Grupp 2 i 2016, därför var det extrafint att det blev en så lyckat skogsdag! Jag hade jätteroligt och det hoppas jag ni gjorde med!

 

Tack för denna gång, vi ses igen i 2017 och då skall vi hitta på mycket annat roligt tillsammans. /Siri

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *