Skogskompisar

Tipspromenad vid Bergsjön – Grupp 1 andra möte

På torsdag den 24 november mötes Grupp 1 för andra gång. Det var ett möte som barnen hade stora förväntningar till och igen blev det en lyckat och rolig skogsdag!

cimg7468

img_4187Denna gång åkte eleverna från Utbynässkolan till Bergsjön för att besöka sina skogskompisar på Backegårdsskolan. Alla samlades i 3F-klassrummet där gästerna blev varmt emottagen och bjuden på små, jättegoda chokladbollar som barnen på Backegårdskolan hade tillberedd dagen innan. Det var beräknad så att det var precis två chokladbollar till varje barn. Mums!

 

Backegårdseleverna fick sen visa runt sina skogskompisar på skolgården. Eleverna fick gå två och två från varje klass. Var de ville gå och vad de ville visa för sina skogskompisar fick Backegårdseleverna bestämma själv.

 

När alla barn hade samlats igen var det dags att gå på tipspromenad i skogen längs med Bergsjön.

cimg7466 cimg7476Det var en jättefin dag. Igen hade Grupp 1 tur med vädret, det var inte för kalt och solen sken. Då var härligt att vara ute och komma ut i skogen.

På Bergsjön såg vi några änder.

cimg7475

Tipspromenad gick längs med en stig igenom skogen, med 10 kluriga frågor om både allemansrätten, skogen och djur. De elever som gick kompispromenaden på skolgården tillsammans var även ett lag på tipspromenaden.

skogskompisar-pa%cc%8a-beso%cc%88k-6 skogskompisar-pa%cc%8a-beso%cc%88k-2 För att ingen skulle gå vilse var stigen markerat med markeringsband.

 

Vi avslutade dagen med att kolla på svaren och många hade svarat rätt på nästan alla frågor. Bra jobbat!

skogskompisar-pa%cc%8a-beso%cc%88k-10

Tack för denna gång! Vi ses snart igen och då får Utbynässkolan besök från Backegårdskolan. Det blir roligt! /Siri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *