Skogskompisar

Skattjakt i höstvädret! – första skogsmöte med Grupp 2

Denna vecka var det dags för Grupp 2 att träffas för första gång: På måndag 14 november mötes vi på Fjällbo Ängar och var med på skattjakt. Tyvärr hade Grupp 2 inte lika mycket tur med vädret som Grupp 1 hade i oktober. Det var ordentligt höstväder, det regnade hela tiden men vi var ändå i gott humör och hade roligt!

cimg7430 Vi började dagen med några lekar för att värma upp och bli bättre känd med varandra. Innan mötet hade klasserna skrivit brev till varandra och nu kunna barnen hälsa på sina brevvänner.

img_4090-002Sen var det dags för att börja skattjakten! Barnen delades in i mindre team och fick gömma sina skattkistor i skogen. Nästa steg var att skriva skattkartorna, en uppgift som blev försvårat eftersom pappret vid det här laget var genomblöt…

 

Men barnen mästrade även denna utmaning med stil och här får ni se resultatet:

 

Efter en välförtjänt fruktrast (och lite lek för att hålla oss varma) var det dags att leta upp skatterna igen.

cimg7428Inte alla kartor var lika lätt att läsa, regnet och det blöta pappret försvårade jakten lite, men barnen hittade så småningom alla skatter. I skattkistan hittade de glansiga silver sten som barnen fick byta ut mot en liten godispåse! En välförtjänt belöning för barnen som klarade och håla stämningen uppe, även om det var blöt och kalt! Bra jobbat!

cimg7453Allt i allt blev det en lyckad dag, trots det tråkiga vädret! Tack för denna gång, fina skogskompisar. Jag ser fram emot att träffa er igen! Vi får hålla tummarna att det blir bättre väder nästa gång…

Ha det bra så länge! /Siri

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *