Skogskompisar

Äventyret om trollguldet! – första skogsmöte med Grupp 1

På tisdag den 25 oktober var det äntligen dags: Första grupp i Skolkompisar-projektet hade sitt första skogsmöte på vackra Fjällbo Ängar! Det blev en roligt och mycket vällyckad förmiddag i höstsolen.

grupp-bildDagens uppdrag var att hjälpa Trolldrottningen med att gömma hennes trollguld, så att den elaka räven inte skulle få tag på det.

Gruppen delades i mindre team som fick gömma var sin lilla skattkista med trollguld i skogen. För att komma ihåg var skatten gömdes fick alla team rita en skattkarta:

När alla skattkartor var färdiga tog vi en fruktrast (med goda äpplen) innan det var dags att leta upp skatterna igen!

Varje team fick en karta från ett annat team och skattjakten kunde börja! Det tog inte lång tid innan alla skatter hittades och trollguldet var tillbaka på sin rätta plats hos Trolldrottningen.

cimg7382

I skattkistan hittade barnen äkta trollguld!

Trolldrottningen blev så glad över att ha fått sin skatt tillbaka och som tack fick alla barn en liten bit av trollguldet som de kunde byta in mot en liten godispåse.

Till slut var alla glada och nöjda! Innan vi åkte hem kollade vi noggrann att vi inte lämnade kvar något skräp efter oss i naturen! Det skräp som hittades slängde vi i soptunnan. Det är viktigt att hålla naturen ren!

Tack till alla mina nya skogskompisar för att ni var med och gjorde denna dag så fantastisk! Det var så roligt att träffa er och jag ser fram emot vårt nästa möte!

Ha det riktigt bra så länge! /Siri

En tanke om “Äventyret om trollguldet! – första skogsmöte med Grupp 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *